Kattenspeeltjes

Nu al het kattenspeelgoed 10% korting!

Het is erg belangrijk voor je kat om kattenspeelgoed te hebben. Hiermee blijft je kat in beweging en stimuleer je het instinct en de intelligentie van je knappe tijger. Je kunt verschillende soorten kattenspeeltjes kopen. Lees meer…

Hieronder zie je enkele categorieën. Beweegt je kat niet zo veel of komt hij niet buiten? Overweeg behendigheidsspeelgoed. Heb je een nieuwsgierige kat die wel wat intellectuele stimulatie kan gebruiken? Ga voor intelligentiespeelgoed! Of kies voor één van de andere leuke kattenspeeltjes waar je je kat zeker blij mee maakt!
Lees minder…

Top speelgoed

Wat voor kattenspeeltjes moet ik kopen?

Hoewel alle kattenspeeltjes leuk zijn, zal jouw kat tóch zijn eigen voorkeuren hebben. Soms koop je iets waarvan je overtuigd bent dat je kat er helemaal weg van zal zijn, maar dan speelt ‘ie toch liever met een elastiekje of papierpropje… dat wil je natuurlijk voorkomen! We leggen onze viervoeters graag in de watten, maar hoe kies je nou eigenlijk het juiste speelgoed waar hij of zij wel mee gaat spelen?

Nieuwsgierigheid van de kat

Is jouw kat erg nieuwsgierig? Dit merk je bijvoorbeeld als je kat bij elk klein geluidje snel naar het raam rent om te gluren, altijd even komt kijken als je gaat douchen of wanneer hij of zij elk hoekje van het huis wilt ontdekken en in je spullen graait. Dan wilt jouw kat waarschijnlijk graag op ontdekking uit! Je viervoeter kan wel wat stimulatie gebruiken, iets wat hem of haar bezighoudt. Denk dan aan intelligentiespeelgoed! Geef je kat iets om te ontdekken en om mee te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een activity board, een kattenpuzzel of een snack & play speeltje.

Komt je kat buiten?

Is je kat een buiten of een binnenkat? Als je kat de hele dag buiten is, dan is hij waarschijnlijk doodop bij thuiskomst en slaapt hij het grootste deel van de tijd dat hij binnen is. Meestal hebben deze katten niet veel meer nodig dan lekker buiten klimmen, spelen (of vechten..) met andere katten en lekker op ontdekking gaan. Dat betekent niet dat speelgoed niet leuk is. Juist het speelgoed waar jullie samen mee kunnen spelen is belangrijk voor de kat. Katten vinden het super om met hun baasje te spelen en dit draagt bij aan de band tussen jullie twee. Ga bijvoorbeeld voor een leuke speelhengel! Ideaal om samen iedere dag een minuutje of 10 mee te spelen.

Komt je kat niet of nauwelijks buiten? Dan is het een goed idee om hem te helpen aan wat beweging, ook binnen. Denk bijvoorbeeld weer aan speelhengels waar jullie samen mee kunnen spelen, of aan muisjes om het instinct aan te wakkeren, of aan luxe behendigheidsspeelgoed. Dit is ook erg fijn wanneer je kat binnen blijft terwijl jij naar je werk gaat of een dagje weg bent. Zo blijft hij toch in beweging en heeft hij afleiding. Ook leuk: kijk eens naar onze klimmuren!

Ongewenste cadeautjes

Oei, heeft je poes weer een muis of kikker gebracht? Daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Het is wel erg schattig om te zien hoe sterk het jachtinstinct van je tijger is, en het gebaar is natuurlijk goed bedoeld. Heb je tóch liever minder dieren over de vloer? Het ligt misschien wat voor de hand, maar probeer eens wat speelmuisjes en balletjes. Geef bijvoorbeeld direct een speelmuisje wanneer er een ongewenst cadeautje binnen wordt gebracht, om duidelijk te maken dat je dat wél waardeert.

Leeftijd van de kat en ras

Of je kat veel speelt heeft natuurlijk ook te maken met de leeftijd van de kat. Kittens hebben urenvol energie en rennen door het huis, maar oude katten hebben liever een lekker dutje en een goede maaltijd. Is je kat al op leeftijd en niet meer zo bewegelijk? Probeer eens intelligentiespeelgoed. Hiervoor hoeft hij niet door het huis te rennen of te springen, maar hiermee kan hij nog wel zijn instinct aanwakkeren. Het verschlit ook erg per kattenras of ze speels zijn. Ragdolls staan bijvoorbeeld bekend om hun speelsheid en intelligentie. Perzische langhaarkatten bijvoorbeeld zijn wat minder speels.

Kun je wel wat advies gebruiken?

Kom je er niet uit? Je mag ons altijd mailen voor advies! Wist je dat we ook een kattenambassadeur hebben? Prinses Snoetje is een echte kattendiva met een sterk karakter en sterke voorkeuren. Ze weet als geen ander wat échte top kattenspeeltjes zijn. Ze staat je graag te woord voor advies! (met behulp van menselijke handen voor het typen uiteraard ;-))